ביג טיים


מהחלונות של מלון הבוטיק גרנד ויסטה בכפר יובל נשקפים הנופים המרהיבים של החרמון, הגולן והרי הגליל.
במלון ימתינו לכם אירוח מפנק, ארוחת בוקר נפלאה ואין ספור מאפים תוצרת בית.

יש מעט מקומות בצפון שמאפשרים ליהנות מחופשה יוצאת דופן ומרגיעה באמת. במציאות שבה כל לולן מקים צימר לפעמים צמוד לתרנגולות מקרקרות, וכל משפחה רביעית סוגרת מרפסת ומבתירה את התוצאה בחדר עם נוף, אפשר לספור בקושי את המקומות השווים באמת.

מושב כפר יובל נהנה ממיקום מצוין, חמש דקות ממטולה, מקרית שמונה ומנחל שניר ועשרים דקות נסיעה מהחרמון. עד לפני שלושה חודשים פעלו במושב צימרים שלא בדיוק קרצו למי שמחפש נופש משודרג, אולם באחרונה נפתחה שם, על שטח של יותר מחמישה דונם, אחוזה מבודדת שזכתה לשם גרנד ויסטה.

מדובר במלון בוטיק, שכולל רק שמונה סוויטות, שמופרדות אחת מהשנייה. חמש מתוך הסוויטות ממוקמות במבני אבן מפוארים והיתר נמצאות בקומה השנייה של המבנה המרכזי. המקום מתהדר גם בבריכה חיצונית וג'קוזי, בספא וסאונה, בחדרי טיפול וג'קוזי פנימי. כדי להפוך את הפינוק למושלם, הכניסה לילדים אסורה.

הגענו לגרנד ויסטה בחמישי בלילה ומצאנו את עצמנו בתוך סוויטה מרווחת וגדולה במיוחד, שמורכבת משני חדרים מאובזרים עד לאחרון הפריטים, ממסכי טלוויזיה ומערכת סטריאו ועד לג'קוזי בחדר שינה. המטבח בסוויטה היה עמוס במצרכים ובכל פינה מצאנו פרלינים ושוקולדים.

במקרר נחה קופסת עוגיות שחשפה בפנינו את העובדה שאורי ועובדיו ,אופים בחסד עליון. בסוף השבוע אכלנו עוגות גבינה, עוגות שמרים, כולן מהתנור שלהם. העוגות מוגשות לכל האורחים במשך כל היום והערב, בבריכה או בחדר האוכל והכל, כולל היין שנמזג ללא הגבלה והאספרסו החזק, כלול במחיר.

מחליפים מתכונים

בחופשות שלנו אנחנו בדרך כלל מעדיפים לנקוט אסטרטגיית הסתגרות והימנעות, שמושתתת על השאיפה לא לראות אף אחד ושאיש לא יראה אותנו. הפעם ציפתה לנו הפתעה בדמותו של אורי זכריה, שהמיס את כל מנגנוני ההגנה שלנו. אכלנו איתו את ארוחת הבוקר ורבצנו לצדו ליד הבריכה, בין טיפול אחד למשנהו. אורי יסיע אתכם בג'יפ למסלול טיולים קרוב, כדי שתוכלו להשאיר את הרכב שלכם בסוף הדרך ולהימנע מתיזוז מיותר.

אורי ועובדיו יפטמו אתכם בעוגות כאמור ויפתחו עבורכם בקבוק יין מצוין ויקר מיקבי הסביבה. בשעת ארוחת הבוקר הם יוודאו שאתם אוכלים מוזלי תוצרת בית וגבינות עזים. הם יטרחו על כל פרט בחביתה ויגישו לשולחן מגוון סוגי לחמים שנאפו במקום.

לאורי היה מפעל גדול בתל אביב, אבל בשלב מסוים נמאס לו והוא החליט לעקור לצפון. הוא השקיע יותר מחמישה מיליון שקלים בהקמת גרנד ויסטה וברכישה של עשרות דונמים נוספים שעליהם נשתלו לא מזמן גפנים. אורי בנה ועיצב את המקום בעצמו, ושם דגש על כל פרט.

לא רחוק מהקומפלקס הוא מגדל עזים, שמהחלב שלהן מייצרים את הגבינות לארוחת הבוקר וממש בקרוב הם יסיימו להקים אורווה. על מנת להסיר ספק, חשוב להבהיר שאתם לא חייבים ליהנות מהאירוח הלבבי, הסוויטות מרוחקות זו מזו וניתן להגיע לכל אחת מהן היישר מהאוטו, ללא צורך לעבור במחנה המרכזי. אנחנו, להפתעתנו, מצאנו את עצמנו מחליפים מתכונים עם אורי, קוראים מהספרים ומפטפטים וצוחקים בכל הזדמנות.

שמות מוכרים

 אצבע הגליל היא חבל ארץ קסום שמאופיין בנוף ייחודי, אפילו ביחס לצפון. האזור כולו עטוף במטעי פירות. בראשית החורף כולו מתכסה ירוק ובאוויר ריחות פריחה. מהמלון נשקפים החרמון והגולן והרי הגליל מהצד השני.

גרנד ויסטה הוא בנקודת פתיחה אפשרית לטיולים ביקבים של רמות נפתלי או הגולן. אפשר לאכול בשרים במטולה או לטייל בעשרות השמורות והנחלים באזור. אפשר גם לא לזוז מהמלון בכלל, ליד הבריכה יש פינות רביצה מעוצבות, שאכן רבצנו בהן. גרנד ויסטה הוא מקום יקר שפונה לאנשים שהפרוטה מצויה בכיסם, הרבה פרוטות למען האמת. הצצה בספר האורחים גילתה  כמה שמות מוכרים והרבה חברי הנהלה בכירים של חברות ענק במשק שהגיעו למקום במסגרת  ערבים של גיבוש חברתי. אמנם אנחנו לא שועי המשק, לפחות בינתיים, אבל זה לא מה שימנע מאתנו לשוב לגרנד ויסטה בקיץ.

כל הזכויות שמורות