תפריט אייקון ימין

תפריט​

מתכונים

לעיתים קרובות האורחים שלנו מבקשים מאיתנו מתכונים למנות שטעמו אצלנו בבית קפה ובמסעדה. אז החלטנו לרכז את המתכונים האהובים במיוחד במקום אחד - והנה הם בשבילכם

ספר המתכונים: המתכונים שאהבתם במיוחד

מזורקה

מתכון מרוסיה הרחוקה…

מצרכים

5 ביצים גדולות

1.5 כוס סוכר (אפשר קצת פחות, וחלק להמיר לסוכר חום)

1 כוס קמח + שקית אבקת אפיה (ניתן עד שליש להמיר בקמח מלא)

מעט קינמון

1 סוכר וניל

2 כוסות אגוזי מלך (שבורים מעט)

1 כוס צימוקים

אופן הכנה

מקציפים את הביצים בשלמות במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה סוכר,

וניל, קינמון, קמח ואבקת אפיה. מנמיכים מהירות לבינונית, מוסיפים אגוזים וצימוקים.

 

אופים בתבנית חד פעמית מלבנית רגילה ב-180 מעלות טורבו.

מוציאים מהתנור רק כאשר קיסם שננעץ יוצא יבש לגמרי.

פשוטה להכנה ומיוחדת בטעמה!

עוגיות טחינה מהממות
עוגת גבינה פירורים
עוגיות תמרים
גרנולה

מצרכים

500 גר’ שיבולת שועל

חצי כוס מכל דבר : שקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום, צימוקים

כוס שמן קנולה

כוס דבש

רבע כוס קוקוס

כפית קינמון

אופן הכנה

לרפד מגש בנייר אפייה, לשים עליו שיבולת שועל, שקדים, שומשום, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת,
קינמון – לערבב ולשפוך (באופן שווה עד כמה שאפשר על המגש) כוס שמן וכוס דבש (באותה כוס שהדבש לא ידבק לדפנות של הכוס).
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ולאפות (בערך 30-35 דקות עד שגרנולה מקבלת צבע זהוב כהה.
שימו לב! כל הזמן לערבב, אחרת זה נשרף.
לאחר שתערובת מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, מוסיפים צימוקים וקוקוס (ניתן להוסיף גם פירות יבשים אחרים (חתוכים), כמו משמש, שזיף או תאנים.
מערבבים ונותנים לתערובת להתקרר לגמרי במשך כמה שעות.
לאחר מכן, מפרידים את נייר האפייה, מכניסים לכלי אטום, ואוכלים בהנאה.
מומלץ להגיש את הגרנולה עם פירות העונה חתוכים בתחתית הקערה, יוגורט מעל, ובסוף – גרנולה עם נגיעה של דבש איכותי.

בתאבון!

דילוג לתוכן