בצק – מצרכים
2 חלמונים
200 גר' חמאה רכה
0.5 כוס סוכר + סוכר וניל 1
קליפה מגורדת מלימון
2 כוסות קמח + אבקת אפייה
אופן ההכנה:
חמאה+סוכר ווניל +קליפת לימון מקציפים עם מקצפה ידנית, מוסיפים חלמונים, בסוף קמח עם אבקת אפיה, לשים קלות, מפרידים שליש (לפירורים), שמים למקרר לשעתיים. לאחר מכך מכינים תחתית בפיירקס , מחוררים עם מזלג את הבצק ואופים עד שבצק בתחתית גם מזהיב. בצק שנישאר מרדדים ואופים על נייר אפייה.
מילוי – מצרכים
2 שמנת מתוקה + פודינג וניל של אפיקול !!
2 שמנת חמוצה של פעם
2 גבינה 9% (סה"כ 500 גר)
3/4 כוס סוכר
קליפת לימון
2 מקלות וניל מגורדות
אופן הכנה:
מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וניל, לאחר שהתקשה ממש טוב, מורידים מהירות ומוסיפים
תערובת משאר המצרכים (שהכנו קודם), לערבב מינימום זמן למקסימום תוצאה !! לצקת לתחתית שאפינו קודם והיא התקררה לגמרה!! לאחר מכן, מפוררים את הבצק שאפינו בנפרד ומכסים את הקרם גבינה המדהים בטעמו!!!
מכסים עם ניילון נצמד ושמים במקרר למינימום 8 שעות !!